Μιας και το μπαλκονάκι μου φιλοξενεί όχι μία αλλά ... πέντε γλάστρες με βασιλικό, θυμήθηκα να φτιάξω μια σάλτσα πέστο για τα μακαρονάκια μου. Ψάχνοντας στον γούγλη όπως πάντα, έπεσα σε τούτη εδώ τη συνταγή, η οποία μου φάνηκε ξεκάθαρη και ικανοποιητική όσον αφορά τις αναλογίες. Προσέθεσα δε και μια πινελιά του γνωστού σεφ Όλιβερ, μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Η γεύση ήταν καλή και η σάλτσα δεν μαύρισε παρότι έμεινε αρκετές μέρες στο ψυγείο (μάλλον το λεμόνι συνέβαλε σε αυτό). Την παρμεζάνα δεν την πρόσθεσα στο μίγμα, την έβαζα όπου χρειαζόταν επί τόπου. Επίσης έκανα λίγο σκόντο και στο σκορδάκι. Τα υλικά τα χτύπησα όλα μαζί στο Bamix και φύλαξα τη σάλτσα σε βάζο στο ψυγείο, προσθέτοντας επιπλέον λίγο ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησα τη σάλτσα πέστο σε βραστές πατάτες, σε καλαμάρια ψητά, φυσικά σε ζυμαρικά και πάνω σε ζυμωτό ψωμάκι συνοδεία φέτας.
Σάλτσα πέστο, για ζυμαρικά και όχι μόνο!
Αναρτήθηκε από popelix Ετικέτες ζυμαρικά, νηστίσιμα, σάλτσες και dressing, χορτοφαγικά, ψωμί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου