Μια τάρτα λαχανικών που βγήκε εντελώς από το τσερβέλο μου και αν μοιάζει με καμιά γνωστή συνταγη ... να με συμπαθάτε για την επανάληψη! Μεζεδάκι στο αυτοσχέδιο σουρπράιζ-πάρτυ για τα γενέθλια του συζύγου, εξ ου και τάρτα γεννεθλίων. Με τα υλικά αυτά γέμισε ένα μέτριο ταψί του φούρνου
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού (προτιμήστε σπιτικό!)
2 μελιτζάνες φλάσκες σε καρεδάκια
1 κιλό κολοκυθάκια, ομοίως
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη
2 πιπεριές φλωρίνης
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φετούλες (αν έχετε φρέσκα προτιμήστε τα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
λίγη φρυγανιά τριμμένη για τη βάση της τάρτας
1 γιαουρτάκι
1 κούπα γάλα
2 αυγά
λίγο τυρί τριμμένο
λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο
προαιρετικά, 1 κούπα κιμά μαγειρεμένο (εγώ τον ξέχασα τελικά αλλά έχω την εντύπωση πως θα ταιριάζει)
Στρώνω σε ταψί το φύλλο αφήνοντας να προεξέχει απο τα πλαϊνά και κρατάω λίγο για διακοσμητικά κορδόνια ζύμης στην επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζω τη φρυγανια και ρίχνω τα λαχανικά ανακατεμένα με το τυρί. Τα έχω πριν ψιλοκόψει και σοτάρει ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο, μελιτζάνες, κολοκύθια και μαζί σκόρδο κρεμμύδι και πιπεριές. Χτυπάω αυγά, το γάλα και τα υπόλοιπα και απλώνω στην επιφάνεια με ένα κουτάλι. Κάνω σχέδια με την υπόλοιπη ζύμη, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και ψεκάζω νεράκι αλύπητα για να μην αρπάξει η επιφάνεια. Ψήνω για μισή ώρα μόνο με την κάτω αντίσταση (εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν το ζυμάρι είναι άψητο από κάτω!!!) και την υπόλοιπη ώρα στον αέρα.
2 σχόλια:
τι τούρτα τι τάρτα:) νοστιμότατη φαίνεται, να τον χαίρεστε!
(το chicken a la carte το είχα δει κι εγώ στο ιστολόγιο, τι άλλο να πω, τα λέει μόνο του)
Αγαπητή Heart!
Χαίρομαι που σου αρέσει η ταρτούλα και ευχαριστώ για τις ευχές. Θα προσθέσω ότι είναι ότι πρέπει για το καλοκαιράκι που έρχεται και σχετικά ελαφριά γεύση, ανάλογα βέβαια με τις γευστικές πινελιές που θα προσθέσει ο καθένας.
Δημοσίευση σχολίου