Ποιός θα το περίμενε ότι θα τρώγαμε το περασμένο Σάββατο γιαπωνέζικο φύκι με ρύζι ατμού; Η κουμπαρούλα μου, εκτός απο τα ελληνικά φαγητά, κουβάλησε και μια ρυζιέρα γεμάτη με το γιαπωνέζικο "γκοχάν" για τον κουμπάρο. Για να απολαύσουμε το ρύζι έφερε και φύκι "νόρι" με μια αρωματική και ελαφρώς πικάντικη γιαπωνέζικη σάλτσα σόγιας. Βουτάς ένα κομμάτι απο το φύλλο του αποξηραμένου φυκιού σε σάλτσα σόγιας και με αυτό πιάνεις μια ποσότητα ρυζιού και ... έτοιμο το μεζεδάκι! Έχει γεύση θάλασσας, είναι ελαφρώς αλμυρό και τραγανό. Συνολικά είναι μια πολύ ευχάριστη γεύση ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Για να μάθετε περισσότερα για το φύκι νόρι, διαβάστε εδώ και εδώ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου