Έφαγα σε τραπέζι μια πολλή ωραία κουρκουτο-τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με χοντρά κομματάκια πικάντικης φέτας. Συνταγή δεν είχα αλλά ... πήρα το πακετάκι του φαρινάπ και έκανα μερικές αλλαγές:
-- έξω η ζάχαρη, οι βανίλιες και τα πορτοκάλια
-- ανακάτεψα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι ελάχιστο, μια γερή χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι και περίπου 500 γρ. χοντροτριμμένη βαρελίσια φέτα.
Στις συνταγές για κέικ, πάντα αντικαθιστώ το βούτυρο με 3/4 ποσότητας σπορέλαιο. Εδώ πρόσθεσα και λίγο ελαιόλαδο για τη γεύση!
Για να μοιάζει το μίγμα μας αυτό του κέικ χρειάστηκε να προσθέσω περίπου ένα ποτήρι γάλα εβαπορέ. Για άρωμα έβαλα λίγη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Κάποια φορά έβαλα και πράσινη πάστα ελιάς και έγινε πολύ νόστιμο. Συνήθως το ψήνω σε pyrex και φροντίζω να το κόψω σε κομμάτια και να το αφήσω να κρυώσει σε σχάρα (για να στεγνώσει το κάτω μέρος). Γίνεται πολύ καλό και σε θήκες για μάφινς.
Καλή επιτυχία!
-- έξω η ζάχαρη, οι βανίλιες και τα πορτοκάλια
-- ανακάτεψα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι ελάχιστο, μια γερή χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι και περίπου 500 γρ. χοντροτριμμένη βαρελίσια φέτα.
Στις συνταγές για κέικ, πάντα αντικαθιστώ το βούτυρο με 3/4 ποσότητας σπορέλαιο. Εδώ πρόσθεσα και λίγο ελαιόλαδο για τη γεύση!
Για να μοιάζει το μίγμα μας αυτό του κέικ χρειάστηκε να προσθέσω περίπου ένα ποτήρι γάλα εβαπορέ. Για άρωμα έβαλα λίγη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Κάποια φορά έβαλα και πράσινη πάστα ελιάς και έγινε πολύ νόστιμο. Συνήθως το ψήνω σε pyrex και φροντίζω να το κόψω σε κομμάτια και να το αφήσω να κρυώσει σε σχάρα (για να στεγνώσει το κάτω μέρος). Γίνεται πολύ καλό και σε θήκες για μάφινς.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου