Ενημέρωση για την ΒΙΤΑΜ-ινούχο μαργαρίνη!

Απαραίτητη προετοιμασία για την είσοδο στο εργοστάσιο όπου τηρούνται οι διαδικασίες για την ασφάλεια και την υγιεινή. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε πολύ ευγενικά από την Ήβη του kopiaste.info!

Τα κατάφερα και εγώ το Σάββατο που μας πέρασε να παρευρεθώ μαζί με αρκετούς food bloggers στο εργοστάσιο της Ελαΐς Unilever Hellas που κατασκευάζονται οι μαργαρίνες. Χρησιμοποιώ αρκετά συχνά μαργαρίνη αντί για βούτυρο στα γλυκά, σαν άλλειμα στο ψωμί και πιο σπάνια στα μακαρόνια. Στη μαγειρική χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής. Πολλές λεπτομέρειες για το γεγονός καθώς και φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα της γλυκύτατης Ήβης Κοπιάστε στην κουζίνα μου καθώς και στο Una cucina. Οι δικές μου εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες, τόσο για την φιλοξενία των ανθρώπων της Ελαΐς όσο και για την οργάνωση του γεγονότος από το Greek Food Blogs. Γνώρισα από κοντά food bloggers, έμαθα πολλά πράγματα για τις μαργαρίνες και απαντήθηκε η πιο σημαντική μου απορία για την υδρογόνωση των ελαίων. Στο εργοστάσιο της Ελαϊς δεν γίνεται πια υδρογόνωση των ελαίων, κάτι που συνέβαινε ως ένα βαθμό μέχρι το 1993. Επίσης, η Φυτίνη (η οποία δεν υπάγεται στις μαργαρίνες) είναι 100% συνδυασμός φυτικών λιπαρών και επίσης δεν υφίσταται υδρογόνωση. Κλείνοντας, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

α) Το ΒΙΤΑΜ soft (στρογγυλό κουτάκι), που είδαμε με τα μάτια μας τη γραμμή παραγωγής του, ΔΕΝ έχει γραμμωτό κωδικό (barcode) που αρχίζει από 520! Τα υπόλοιπα προϊόντα ακολουθούν την γνωστή πρακτική του 520.

β) Το προϊόν ΒΙΤΑΜ culinesse, το οποίο ΔΕΝ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ελαΐς, περιέχει μικρή ποσότητα υδρογονωμένων φυτικών ελαίων, προσέξτε λοιπόν τι καταναλώνετε!

γ) Αν νηστεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το χρυσό πλακέ ΒΙΤΑΜ καθώς και το Άλτις soft.

Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα από τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου οικογενειακής μας παραγωγής που κατά ευγενική παραχώρηση μπόρεσα να δώσω στο εργοστάσιο της Ελαΐς, κατόπιν εορτής. Επειδή έτρεξαν τα σάλια μου με την συνταγή της Ήβης για το κέικ, σπεύδω να φτιάξω μια νηστίσιμη εκδοχή για να γλυκάνω το δοντάκι μου!

2 σχόλια:

Ivy είπε...

Καλλιόπη μου χάρηκα πολύ που επιτέλους γνωριστήκαμε. Έχω την εντύπωση ότι το Βιτάμ το χρυσό-πλακέ δεν είναι νηστίσιμο. Δεν έχω τώρα σπίτι να το κοιτάξω αλλά όταν έφτιαχνα το γλυκό νομίζω ότι διάβασα ότι περιέχει γαλακτωματοποιητές.

popelix είπε...

Ήβη μου, ο γαλακτωματοποιητής είναι η λεκιθίνη του ηλιελαίου που σκοπό έχει να μετατρέψει το μίγμα ελαίων και νερού σε γαλάκτωμα. Μόλις πήρα φαρινάπ, πάω να φτιάξω το κέικ σου ;-)

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template