Φιογκάκια με καπνιστό σολομό και βότκα

Είχα ακούσει πολλά θετικά σχόλια για αυτό το πιάτο, χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ σε κάποιο εστιατόριο. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για συνταγές, κατέληξα στην εκδοχή που θα διαβάσετε παρακάτω. Ότι πρέπει για την εβδομάδα της Τυρινής!

Η παρακάτω δόση αρτίζει 3 μερίδες μακαρόνια!

1 πακέτο σολομός καπνιστός
1 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι βότκα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (και βάλε ...)
1 χούφτα τριμμένα τυριά (όχι πολύ αλμυρά)
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
πράσινο πιπέρι σε κόκκους

ζυμαρικά φιογκάκια βρασμένα

προσοχή: καθόλου αλάτι!!!

Σοτάρω στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σολoμό και σβήνω με τη βότκα. Προσθέτω το γάλα, τα ολόκληρα πιπέρια και τον άνηθο και βράζω για λίγο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρω από το μάτι, προσθέτω τα τυριά και ανακατεύω για να λιώσουν.

2 σχόλια:

Αρχοντία είπε...

Καλησπέρα!
...κι έλεγα τί να μαγειρέψω για βραδυνό... και τσούπ! νά η λύση!
Καιρό έχουμε να τα πούμε popelix!
Είμαι και γω μαμά που εν μέρει εργάζομαι στο σπίτι.

popelix είπε...

Βρε καλώστηνε!
Με μπέρδεψες λιγάκι με τις αλλαγές που έχεις κάνει στο (στα) blog σου και κάθε φορά έμπαινα βιαστικά και έβλεπα το παιδικό δωμάτιο με τη φραουλίτσα και νόμιζα ότι δεν έχεις γράψει κάτι καινούριο! Εγώ έχω βάλει στο μάτι τα μυζηθρομαφινάκια σου ;-) Όσο για το wahm, θα σου στείλω email!

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template