Το γλυκάκι αυτό το έφαγα σε μια γιορτή και ενθουσιάστηκα! Ελαφρύ και αρωματικό, με βάση το γιαούρτι, ότι πρέπει μετά από ένα εορταστικό μπουφέ. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο παρά μόνο με σαντιγί. Αν κάποιος ξέρει την προέλευσή του, ας σχολιάσει αυτή την ανάρτηση. Όσο για το "γιαουρτοπόλεμος", το άκουσα από έναν καλεσμένο μου που το αναγνώρισε με αυτό το όνομα. Η συνταγή απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες ώρες στο ψυγείο για να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (αν θέλετε και ελαφρύ)
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι (προτιμήστε ΒΙΟ)
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
5-6 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα με το χέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού. Τελευταία το δοκίμασα προσθέτοντας και ξύσμα και χυμό από Χιώτικα μανταρίνια και του ταίριαζε πολύ. Σερβίρεται σε ένα όμορφο βαθύ μπολ πασπαλισμένο με σπιτικό κροκάν αμυγδάλου.
1 σχόλια:
Πωπω!!!Φανταστικο και νομίζω θαναι καταπληκτικο και το καλοκαιρι!!!
Καλη χρονια!
Δημοσίευση σχολίου