Η ακόλουθη συνταγή είναι μια πατέντα του συζύγου μου για καιρούς νηστείας. Τώρα βέβαια όπως έγιναν τα αυγά ... μάλλον είναι παντός καιρού! Απολαύστε την:
50gr ταραμάςχυμός από 1 λεμόνι
300gr αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
Χτυπάμε σε μίξερ με μαχαίρια και ρυθμιζόμενες στροφές τον ταραμά με το χυμό λεμονιού μέχρι να ανακατευτούν. Στροφές χαμηλές, ώστε να μην απορροφά αέρα το μίγμα - δε φτιάχνουμε παγωτό! Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αραβοσιτέλαιο. Σταδιακά αυξάνουμε λίγο τις στροφές, ώστε να γίνεται ομοιόμορφα το ανακάτεμα, όχι όμως πολύ, αλλιώς το μίγμα γίνεται ασταθές (κόβει). Προσθέτουμε τη μουστάρδα για τη γεύση. Οι γαλακτωματοποιητές της μουστάρδας σταθεροποιούν το μίγμα.
Μπορεί να γίνει προκλητική γαρνιτούρα, ή μαζί με κέτσαπ ντρέσινγκ.
Καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου