Πολύ καλή συνταγή που έγραφε το πακέτο με τα τορτελίνια γνωστής ελληνικής εταιρίας ζυμαρικών! Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε. Η φωτογραφία είναι δική μου με το όμορφο τσουκάλι αγορασμένο από τα Τέμπη.
250g τορτελίνι
6 κουτ. ελαιόλαδο - βάλε λίγο ακόμα!
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες μακρουλές σε τετραγωνάκια
1 πρέζα ρίγανη
3 μελιτζάνες αργείτικες σε κύβους
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι (400g)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτ. του κρασιού λευκό κρασί
4 κουτ. σούπας ντοματοχυμό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη - κόψε κάτι!
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη ή ρεγκάτο τριμμένο
1 φλ. φέτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας τριμμένο κασέρι
Τηγανίζουμε στις 4 κουτ. λάδι τις μελιτζάνες κατόπιν τις πιπεριές, το πράσο. Στις 2 κουτ. λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματικά, τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει επι 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό. Στρώνουμε σε πυρέξ μια στρώση βρασμένα ζυμαρικά, από πάνω πασπαλίζουμε με το 1/3 της παρμεζάνας και από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες, τον μαϊντανό (???), τη φέτα και το 1/3 της σάλτσας, απο πάνω ζυμαρικά, το πράσο και τις πιπεριές, τον βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα και σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε επί 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αν το αφήσετε να κρυώσει λιγάκι, κόβεται και πολύ όμορφα. Προσοχή στις μελιτζάνες να είναι γλυκές!
Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου