Δοκίμασα την συνταγή για χούμους από το RouxBe μεγάλη επιτυχία. Δεν χρησιμοποίησα λάδι αλλά λίγο ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια. Νομίζω πως γίνεται καλύτερο με ρεβύθια αποφλοιωμένα. Πρόσθεσα και λίγη πάπρικα γλυκιά και αντικατέστησα το ωμό σκόρδο με σκόνη για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Ταιριάζει απίθανα σε αραβική πίτα με διάφορα λαχανικά αλλά και σαν ορεκτικό με ψωμάκι. Τα αρώματα των μπαχαρικών αναδεικνύονται λίγη ώρα μετά την παρασκευή του χούμους και σκεπάζουν την γεύση του ταχινιού. Αξίζει να αναφέρω ότι τελευταία χρησιμοποιώ μόνο το γνωστό ταχίνι Δραπετσώνας που νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά στη γεύση από τα τυποποιημένα που βρίσκουμε στο Σ/Μ. Καλή επιτυχία!
Απολαυστικό χούμους!
Αναρτήθηκε από popelix Ετικέτες αλάδωτα σαρακοστιανά, αραβικές πίτες, ελαφριές γεύσεις, νηστίσιμα, χορτοφαγικά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου