Αλάδωτη σούπα σε πράσινες αποχρώσεις!

Βάλτε 2 λίτρα νερό στο τσουκάλι και προσθέστε τα παρακάτω:

2 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
1 μικρή πατατούλα
3-4 κλωνάρια σέλινο
1 χούφτα ψιλοκ. άνηθο
1 χούφτα ψιλοκ. μαϊντανό
1 κουταλιά βρώμη
2 κουταλιές αμάρανθο
1 φλ. καφέ ροβίτσα (μικρό πράσινο φασολάκι)
φρέσκοτριμμένα πιπέρια
μπόλικο λεμόνι

Τα λαχανικά μπορούν να κοπούν σε τεμάχια μεγέθους της αρεσκείας σας. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τζελάρει η βρώμη και ο αμάρανθος θα πάρετε μια ωραία και χυλωμένη σούπα και όχι το νερομπούλι που φαντάζεστε. Αν σας αρέσει, μπορείτε να πολτοποιήσετε και λίγα από τα λαχανικά. Προσθέτετε πιπεράκι και λεμόνι κατά τα γούστα σας. Εμένα το αποτέλεσμα μου έμοιαζε αρκετά με μαγειρίτσα και για αυτό κράτησα σημειώσεις ελπίζοντας ότι και κανενός άλλου η κοιλίτσα θα γεμίσει με τούτη την αλάδωτη σουπίτσα. Καλό στάδιο!

Σημείωση: Μικρή ποσότητα από αμάρανθο και βρώμη βάζω σε όλα τα αλάδωτα φαγητά από την αρχή και το αποτέλεσμα είναι πάντα ευχάριστα χυλωμένο. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

12 σχόλια:

heart n soul είπε...

Καλό στάδιο μουτουπάκι! μια παρόμοια σουπίτσα έφτιαξα κι εγώ σήμερα, μόνο που εμένα μου βγήκε σε..γιαπωνέζικες αποχρώσεις: έβαλα miso και μαζί με τα κοινά μανιτάρια και μερικά shiitake. Μαζί με καυτερό τσίλι και λεμόνι θυμίζει hot n sour. Ωραία ιδέα ο αμάρανθος, πιο θρεπτικός από το σύνηθες ζυμαρικό.

popelix είπε...

Για δώσε τα φώτα σου όσον αφορά τις γιαπωνέζικες πινελιές (μίσο, σίτακε), περιμένω μίνι σεμινάριο ;-)

heart n soul είπε...

πες μου τι μπορείς να βρεις στα ελληνικά υγιεινάδικα και θα σου πω τι κάνω:) ένα πολύ καλό σάιτ για ιδέες γιαπωνέζικης κουζίνας και πώς χρησιμοποιούντα κάποια υλικά είναι clearspring.co.uk

popelix είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Θα εκδράμω σε γειτονικό υπερ-υγιεινάδικο και αν τα υλικά αυτά δεν κοστίζουν όσο ο ουρανός με τα άστρα, θα τα δοκιμάσω ;-)

heart n soul είπε...

δες κι αυτό το ωραίο: http://www.food4life.gr

popelix είπε...

Πολύ χορτοφαγία πέφτει, καλό φαίνεται! Έχω πάντα κάποια ερωτηματικά όταν διαβάζω για τις λεγόμενες "υπερτροφές" και τη σόγια στις 1000+1 μορφές της αλλά όλα με κριτική σκέψη μπορούν να φανούν χρήσιμα. Άντε, πάλι με έφτιαξες αγαπητή heart ;-)

heart n soul είπε...

:)
(και οι υπερτροφές γίνονται εργαλεία μάρκετινγκ, και η σόγια δε θέλει υπερβολή, όπως τίποτα άλλωστε, οπότε δεν τσιμπάμε, απλά παίρνουμε ιδέες για υγιεινή ποικιλία στη διατροφή μας)

popelix είπε...

Heart, σε πάω, στο 'χω πει;

heart n soul είπε...

:) xx

Ivy είπε...

Μπράβο, πολύ ωραία σουπίτσα και σίγούρα χρειάζονται όλες οι βιταμίνες του αμάνρανθου κατά τη νηστεία. Πώς σου φάνηκαν τα κεκάκια; Σου άρεσαν;

popelix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
popelix είπε...

Ήβη, xαίρομαι που σου άρεσε η σουπίτσα! Όσο για τα κεκάκια, σου απαντώ στην ανάρτησή σου ;-)

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template