Τυροπιτάκια κουρού

Πόσες φορές τα φ'αγαμε αυτά τα τυροπιτάκια στη μαμά της φίλης μας της Κασσάνδρας. Αφράτα, μοσχοβοληστά και γεμάτα με πικάντικη φέτα! Η συνταγή ακολουθεί:

Για τη ζύμη:

500 γρ. φαριναπ
1/2 πακέτο βιτάμ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο αλάτι
λίγο λάδι

Για τη γέμιση:

1 πιάτο τριμμένη φέτα
1 αυγό
ρίγανη, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Αν διαθέτετε μίξερ με ζυμωτήριο, βάλτε όλα τα υλικά μέσα και σε 2-3 λεπτά θα πάρετε μια υπέροχη ελαστική ζύμη. Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, ας πούμε σαν κεφτεδάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια σε μικρό φύλλο πατώντας τα με το τμήμα της παλάμη σας που είναι κοντά στην αντίχειρα. Βάζετε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα του τυριού και κλείνετε καλά πατώντας τις άκρες. Μπορείτε να τα αλλείψετε με αυγό και να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή, μήν τα παραψήσετε γιατί γίνονται σκληρά!

Η δόση αυτή γεμίζει δύο λαμαρίνες του φούρνου. Μπορείτε να κάνετε τη διπλάσια ζύμη και να καταψύξετε ένα μέρος της. Ακόμα και τα ψημένα τυροπιτάκια καταψύχονται θαυμάσια και με ένα ζέσταμα είναι σαν να ψήθηκαν μόλις! Με τη ζύμη αυτή μπορούν να γίνουν και λουκανικοπιτάκια ή ζαμπονοκασεροπιτάκια.

Καλή επιτυχία!

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template