Χυλοπιτάκι με λαχανικά, λουκάνικο, ντομάτα και φέτα!

Επιστροφή από τη δουλειά. Μμμμμ μάλλον πεινάμε λιγάκι. Τι θα λέγατε για χυλιπιτάκι με σάλτσα; Γρήγορο, εύκολο και ... νόστιμο! Πάμε λοιπόν:

1 χούφτα πράσο ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 χούφτα πιπεριές φλωρίνης σε λουριδίτσες
1 χούφτα πράσινες πιπεριές σε λουριδίτσες
1 χούφτα χωριάτικο λουκάνικο σε κομματάκια
λίγο κρασί
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκ.
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
200 γρ. φέτα σε κομμάτια
βασιλικό, ρίγανη, αλατοπίτερο κλπ
1 πρέζα ζάχαρη

3/4 πακέτου χυλοπιτάκι

Σοτάρουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν χρειάζεται, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί η σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και νερό βραστό ανάλογα με τις χυλοπίτες. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και λίγο πριν είναι βράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα φέτα σε κύβους. Σερβίρουμε ζεστές, προσθέτοντας τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Συμβουλή: Για εύκολες σούπες και σάλτσες, κρατάω σε σακουλάκια στην κατάψυξη πιπεριές ψιλοκομμένες και πράσο. Για νηστίσιμη/χορτοφαγική έκδοση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις χυλοπίτες με κριθαράκι και να παραλείψετε το τυρί και το λουκάνικο.

1 σχόλια:

heart n soul είπε...

πέρασα να χαιρετήσω, ανακάλυψα ότι δεν ξέρω τι είναι μουτουπάκι, δε το χει ο Τεγ-Φυτρ, και να δηλώσω ότι λατρεύω τις χυλοπίτες!:)

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template