Κούκις με σοκολάτα!

Κοιτώντας ξανά τα μπισκοτάκια με φιστικοβούτυρο και την συνταγή στην οποία βασίστηκαν, βρήκα και αυτά τα σοκολατένια κούκις τα οποία λόγω εποχής μετέτρεψα σε νηστίσιμα. Παρέλειψα επίσης και τα κομματάκια φυστικοβούτυρου που δεν νομίζω ότι πωλούνται στην Ελλάδα και αντί αυτών πρόσθετα χοντροαλεσμένους ξηρούς καρπούς. Το αποτέλεσμα: σοκολατο-μιαμ-μιαμ αφράτα κούκις!!!

Πάμε για την παραλλαγή αλά popelix που δίνει περίπου 32 κούκις:

1/2 φλ. βιτάμ σε θερμ. δωματίου
1 κουβερτούρα Παυλίδη 125 γρ. λιωμένη
1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλ. λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
1 κούπα φαρινάπ
2-3 κουταλιές χυμό αμίτα
1/2 φλ χοντροαλεσμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας (*)

(*) Εγώ έβαλα αμύγδαλα άσπρα αλλά εκτιμώ ότι τα καρύδια θα ήταν καλύτερη επιλογή! Επίσης, αν παραλείψουμε το αλάτι, μπορούμε να αλέσουμε και φιστίκια πίνατς.

Ακολουθούμε στο περίπου την αυθεντική συνταγή και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά στον αέρα (εγώ έψησα στους 160 βαθμούς). Έβαλα το μείγμα για λίγο στο ψυγείο πριν τα πλάσω για να μην απλώσουν πολύ. Προσοχή μην παραψηθούν! Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο είναι πολύ ευαίσθητα, όσο κρυώνουν στερεοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι λίγο μαυριδερό και ίσως είναι καλή ιδέα η διακόσμηση με κάτι λευκό όπως ένα γλάσο ή λευκή σοκολάτα. Απολαμβάνουμε με το καφεδάκι μας και με καλή παρέα που δεν είναι σε δίαιτα!


3 σχόλια:

Ivy είπε...

Ωραίο φαίνονται τα κούκις Καλλιόπη μου. Είδα την απάντησή σου για τους γαλακτωματοιητές αλλά εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένη πια μαργαρίνη είναι νηστίσιμη.

popelix είπε...

Ναι, έγιναν πολύ νόστιμα και αφράτα! Όσο για το βιτάμ, οι υπεύθυνοι είπαν ότι το πλακέ κλασικό βιτάμ και το Άλτις soft είναι νηστίσιμα. Το βιτάμ σοφτ (στρογγυλή συσκευασία) περιέχει σκόνη βουτυρογάλακτος.

KitsosMitsos είπε...

Πρέπει να δοκιμάσω την ζαχαροπλαστική κάποια στιγμή...

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template