Σούπα με κολοκύθα και γάλα καρύδας!

Η συνταγή είναι συγκερασμός διαφόρων υλικών που βρήκα στον ιστό ψάχνοντας για vegetarian pumpkin soup. Νηστίσιμη, χορτοφαγική και χωρίς λάδι, παρόλα αυτά είναι μια νόστιμη και βελούδινη σούπα. Σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα:

2-3 κούπες κόκκινη κολοκύθα σε κύβους
1 κρεμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο (αν θέλετε το σοτάρετε σε λίγο λάδι ή βούτυρο)
1 χούφτα σέλερι χοντροκομμένο
1 μικρή πατάτα σε κύβους
1/2 κουταλάκι κάρυ
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας
1/2 λεμόνι
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο


Βράζετε όλα τα παραπάνω εκτός από το γάλα καρύδας και το λεμόνι σε ανάλογο νερό. Πετάτε το τζίντζερ, βγάζετε με την κουτάλα το σέλερι και λίγα από τα υπόλοιπα λαχανικά και πολτοποιείτε μαζί με το γάλα καρύδας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και ενσωματώνετε στη σούπα τον πουρέ. Προσοχή, αν ξαναβράσει η σούπα θα κόψει το γάλα καρύδας! Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και κρουτόν. Καλή όρεξη.


4 σχόλια:

Λυδία είπε...

Μη μου το κάνεις αυτό και λατρεύω τις σούπες, είναι και μεσημέρι κι εγώ κάθομαι στο γραφείο και κοιτάω τα κρακεράκια μου... δείξε λίγη συμπόνια, WAHM!

popelix είπε...

Λυπάμαι για τη λιγούρα... Πάντως φτιάξτην και θα με θυμηθείς ;-)

Ivy είπε...

Υπέροχη φαίνεται η σούπα. Προχθές πήρα και εγώ γάλα καρύδας και ακόμη δεν αποφάσισα πώς να το χρησιμοποιήσω. Το τζίντζερ το λατρεύω και σήμερα το έβαλα στα ρεβίθια μου και έδωσε απίθανη γεύση(εάν δεν τα είδες έβαλα φωτογραφία στο facebook).

popelix είπε...

Ήβη, αν θέλεις να δοκιμάσεις το γάλα καρύδας, ρίξε μια ματιά και εδώ: http://moutoupaki.blogspot.com/2010/03/blog-post_322.html

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template