Πίτα χορτοφαγική με πράσο και κόκκινη κολοκύθα

Μην περιμένετε να σας πω συστατικά με ακρίβεια, θα σας δώσω τη βασική ιδέα και πράξτε κατά βούληση. Το μυστικό είναι:πράσο και κόκκινη κολοκύθα μαζί!

10-12 μέτρια πράσα
1 πιάτο βαθύ τριμμένη κόκκινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο, δυόσμο ξερό (ταιριάζει πολύ με την κολοκύθα)
αλατοπίπερο
1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
2-3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε με λίγο λάδι μαζί με την κολοκύθα μέχρι να μαραθούν καλά και να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα αρωματικά, μπόλικο ελαιόλαδο καθώς και τη φρυγανιά με το σιμιγδάλι για να τραβήξουν τα υπόλοιπα υγρά (είπαμε, η πίτα είναι χορτοφαγική). Με τα υλικά αυτά μπορείτε να κάνετε μια πίτα με σπιτικό φύλο ή και ρολά με φύλλο κρούστας. Είδατε το πράσο το γλυκό και η στρουμπουλή κολοκύθα;

Έτσι για την ιστορία, η μητέρα μου θυμάται τους διαφορετικούς τρόπους που μαγείρευαν την κόκκινη κολοκύθα αυτή την εποχή. Στιφάδο με πατάτες, πίτα αλμυρή με τυρί και δυόσμο, πιτάκια γλυκά στο τηγάνι και φέτες κολοκύθας τηγανητές. Για να έχετε κολοκύθα όλο το χρόνο, δείτε και το σχετικό άρθρο του SheBlogs.eu. Περό ορέξεως λοιπόν ... κολοκυθόπιτα!

3 σχόλια:

Ivy είπε...

Υπέροχη πιτούλα. Λατρεύω την κόκκινη κολοκύθα.

mamma είπε...

Όταν λες στιφάδο με πατάτες τι εννοείς; πώς έβαζε σε αυτό το φαγητό και κολοκύθα; δώσε λεπτομέρειες.

popelix είπε...

Λοιπόν mamma, δεν έχω συνταγή ακριβώς αλλά θα πρότεινα τα εξής: Κάνεις μία σάλτσα με μπόλικα κρεμμύδια, λίγη ντομάτα και τα μπαχαρικά του στιφάδου + κρασάκι. Έχεις κομμένα πατάτες + κολοκύθα και αφού έχει βράσει κάμποσο η σάλτσα, τα ρίχνεις μέσα με το ανάλογο λάδι και αλατοπίπερο. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τα κολοκυθοπάτατα έχουν μαλακώσει επαρκώς. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν μιλήσω με τη μάνα μου!

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template