Συνταγή για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλούρια!

750 γρ. αλεύρι μαλακό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
375 γρ. βούτυρο (ή μισό-μισό με μαργαρίνη)
2 αυγά
75 γρ. γάλα
1 κουταλάκι μέλι
15 γρ. μπέικιν (ανακατεμένο καλά μαζί με το αλεύρι)
1 κουταλιά εκχύλισμα φυσικής βανίλιας

Χτυπάμε στο μίξερ με τις μαρέγκες τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα, το μέλι, τη βανίλια και λίγο από το αλεύρι. Βγάζουμε τις μαρέγκες από το μίξερ και ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα κουλούρια σε διάφορα σχήματα και αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε από πάνω με λίγο αυγό χτυπημένο ή ψεκάζουμε νεράκι και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, στον αέρα στους 160 βαθμούς. Με τη δόση αυτή γεμίζετε τρεις λαμαρίνες του φούρνου. Πολλές ιδέες και οδηγίες για να πλάσετε κουλουράκια σε πρωτότυπα σχήματα θα βρείτε στις Συνταγές της Παρέας. Η παραπάνω συνταγή μπορεί να γίνει εξαιρετική βάση για μπισκότα με την προσθήκη σοκολάτας ή ξηρών καρπών. Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

Ivy είπε...

Φαίνονται υπέροχα τα κουλουράκια σου.

Marina είπε...

Popelix τα κουλουράκια εξαφανίστηκαν σε 3 μέρες...έμειναν τα συνοδευτικά και το πανέμορφο καλαθάκι τους να μας τα θυμίζουν...και του χρόνου να μαστε καλά και να τα ξαναπολαύσουμε!

popelix είπε...

Να σαι καλά κουμπαρούλα! Σκοπεύω να ξαναφτιάξω πιο σύντομα γιατί άρεσαν πολύ και στα τέκνα ;-) Την άλλη φορά που θα έρθεις, φέρε και το καλαθάκι να το ξαναγεμίσουμε!

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template