Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας!


Είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λοβούς φυσικής βανίλιας για να αρωματίσω ζάχαρη αλλά και σε κρέμα για παγωτό. Ένας φίλος μου έφερε από το εξωτερικό ένα μπουκάλι εκχύλισμα βανίλιας bourbon και το χρησιμοποιούσα σε επιτυχία σε διάφορα γλυκά. Όποιος έχει δοκιμάσει φυσική βανίλια δύσκολα χρησιμοποιεί ξανά αυτή τη σκόνη-απομίμηση που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν! Έψαξα λοιπόν να βρω συνταγές για σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας και σας παραθέτω τα αποτελέσματα.

1.  Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας
2.  Neverending Vanilla Extract


Το πρώτο γίνεται με λικέρ και το δεύτερο με βότκα και δεν χρειάζεται να σουρώσουμε τους καρπούς από αυτό, μάλλον χάρις τη συντήρηση που προσφέρει το δυνατό αλκοολούχο ποτό. Εγώ επέλεξα το δεύτερο τρόπο χρησιμοποιώντας σπιτικό τσίπουρο και περιμένω να ωριμάσει για να σας πω τις εντυπώσεις μου. Ότι πρέπει τώρα που έρχονται και οι γιορτές μιας και είναι εκτός από χρήσιμο στην κουζίνα, μια πολύ καλή ιδέα για δώρο! Επιλέξτε ένα όμορφο και πρακτικό μπουκάλι, μερικούς λοβούς βανίλιας και ένα εορταστικό αμπαλάζ και θα προσφέρετε ένα όμορφο δωράκι σε φίλους που είναι ... φίλοι της καλής κουζίνας. Καλή επιτυχία!

8 σχόλια:

heart n soul είπε...

μα τι καλή ιδέα! έκανα το ίδιο με μαστίχα, πώς και δε σκέφτηκα να το κάνω με βανίλια δεν καταλαβαίνω! να 'σαι καλά popelix!

popelix είπε...

Για δώσε οδηγίες για τη μαστίχα! Εδώ βγάλαμε λαβράκι ;-)

heart n soul είπε...

της μάγισσας τιπ, από τα ελιξήρια:) τίποτα διαφορετικό, απλά-απλούστατα, βάζουμε μερικά δάκρυα μαστίχας σε οινόπνευμα ή ποτό (εγώ έβαλα βότκα), όπως και με τη βανίλια δλδ. Δες ελιξήρια: αλκοολικό εκχύλισμα (βάμμα)

Ivy είπε...

Ωραία ιδέα για τη βανίλια αλλά και της Heart για τη μαστίχα. Έχεις δίκαιο όποιος δοκιμάσει την πραγματική βανίλια δύσκολα γυρίζει σ'αυτές τις άθλιες αμπούλες.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας......να ρωτησω αν τα αποτελεσμα βανιλιας με τσιπουρο ηταν καλα γιατι θελω κι εγω να το κανω....ευχαριστω

popelix είπε...

Γεια σου και σένα!

Χρησιμοποίησα ρακί και έγινε πολύ καλό. Αν το τσίπουρο είναι με γλυκάνισο ίσως του δώσει μια διαφορετική νότα. Πάντως σε κέικ και μπισκότα που το έχω χρησιμοποιήσει η μυρωδιά εξαφανίζεται.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Ανώνυμος είπε...

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.......ειναι χωρις γλυκανισο και εχω μεγαλη ποσοτητα , οποτε θα το δοκιμασω...ευχαριστω και παλι

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!! δεν εχει γευση γλυκανισου και θα το φτιαξω τωρα κιολας.....με βοηθησατε παρα πολυ

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template