Φασολάδα στα κάρβουνα!

500 γρ. φασόλια άσπρα μικρά
καρότα, σέλινο, κρεμμύδι ανάλογα

φωτογραφία από εδώ

Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν και επειδή γίνεται χαμός, τα ξεχνάμε 2 βράδια αντί για 1! Τα βράζουμε για μισή ώρα και πετάμε αυτό το νερό. Βράζουμε ξανά για 2 ώρες σε σιγανή φωτιά, του κάκου βέβαια γιατί το φασόλι δεν βράζει με τίποτα. Άτιμη χύτρα, γιατί βαρέθηκα να σε βγάλω από το ντουλάπι! Βαριόμαστε να περιμένουμε άλλο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη φασολάδα. Ξεχνάμε ότι έχουμε το μάτι στο φούλ και καθόμαστε στο πι-σι για προγραμματισμό ιστοσελίδων σε πι-ειτς-πι και τζαβασκριπτ (ευλογημένο σεμινάριο ...). Το αποτέλεσμα: κάρβουνο τα μισά φασόλια!!! Πάλι καλά που δεν είχε λάδι η κατσαρόλα να γίνει του Νέρωνα το κάγκελο! Επειδή είμαστε νοικοκυρές πεπειραμένες (!!!) αδειάζουμε τα καλά φασόλια σε ένα μπολ και πετάμε τα απανθρακωμένα. Η μυρωδιά των φασολιών που έμειναν θυμίζει τα φετινά καμμένα στο Διόνυσο. Πάλι νερό σε καθαρή κατσαρόλα, μπαχαρικά και λαδάκι και τα-νταααααααά, έτοιμη η φασολάδα. Το αποτέλεσμα: γεύση για δυνατούς ουρανίσκους (!) και... υπομονετικά στομάχια.

Καλή σας όρεξη!

1 σχόλια:

heart n soul είπε...

α, φτιάχνω κι εγώ ρύζι στα κάρβουνα συχνά:)

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template