Σοκολατένιο κέικ ή καλύτερα ... choco brownies!

Δοκίμασα και εγώ που λέτε το γνωστό μπράουνις και ... έπαθα πλάκα, καθότι λάτρης της σοκολάτας! Στην έρευνά μου για μια καλή συνταγή, έβρισκα κάποιες με πάαααρα πολλά αυγά. Καλά, το ξέρω ότι αυτή η σοκολιχουδιά δεν είναι για δίαιτα αλλά όχι και 8-9 αυγά για μια μικρή φόρμα!!! Πέτυχα λοιπόν την παρακάτω συνταγή εδώ και την έχω δοκιμάσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να μην είναι το αυθεντικό αλλά ... μια χαρά μου κάνει ;-)

Εύκολη στην εκτέλεση, χρειάζεται ένα μπολ για τα βασικά υλικά και ένα μπάνιο-της-Μαρίας για τη σοκολάτα. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μισή κούπα γάλα ακόμα για να απλώνεται εύκολα το μίγμα και συνδυάζεται πολύ όμορφα με ξηρούς καρπούς αλλά και με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Μαζί με τη σοκολάτα λιώνω συνήθως και το βούτυρο, που ανάλογα την όρεξη γίνεται και σπορέλαιο. Η ζάχαρη μπαίνει το ίδιο δοχείο με τα υπόλοιπα. Το γλυκάκι πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 30-35 λεπτά. Πριν το βάλετε στο φούρνο, ψεκάστε το με λίγο νερό για να μην σκάσει η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

faraona είπε...

Ax ειναι τρέλλα τούτο το σοκογλυκό αλλα όντως οχι για διαιτούχους!

φιλια

heart n soul είπε...

ωραίο το τιπ για το ψέκασμα! (για το γλυκό ουδέν σχόλιο:)

popelix είπε...

Το τιπ για το ψέκασμα ανήκει στην πεθερούλα μου και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στις πίτες!

heart n soul είπε...

στις πίτες τι κάνει popelix?

popelix είπε...

Δεν αφήνει την πίτα να αρπάξει και να ξεραθεί το ζυμάρι από πάνω. Εγώ έχω ένα ψεκαστήρι και την καταβρέχω καλά-καλά πριν τη βάλω στο φούρνο.

heart n soul είπε...

η κηπουρική του ψησίματος δηλαδή:) ωραία τιπ!

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template