Πατατοσαλάτα


Συνταγή δοκιμασμένη σε μπουφέ και σε τραπέζι πολλές φορές. Όλοι ξαναγεμίζουν τα πιάτα τους μέχρι να αδειάσει το μπολ. Τα υλικά είναι για μια μεγάλη σαλατιέρα.

3 μεγάλες πατάτες
2-3 καρότα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κονσέρβα αγγουράκια τουρσί
λίγο μαϊντανό
2 αβγά βρασμένα σφικτά
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
λευκό πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
1 κονσέρβα τόνο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα ή λαδολέμονο

Βράζω τις πατάτες κομμένες στα δύο και τα καρότα σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μην λιώσουν. Στον ατμό γίνονται ακόμα καλύτερα. Βράζω και τα αυγά σφικτά. Βγάζω τις πατάτες και τα καρότα από το νερό και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τις πατάτες, τα καρότα και τα αγγουράκια μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβω τα αυγά, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Προσθέτω τον τόνο τρίβοντας τον λίγο με το χέρι μου. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω καλά τα υλικά. Στο τέλος προσθέτω τη μαγιονέζα ή το λαδολέμονο και ανακατεύω λίγο ακόμα. Σερβίρεται κρύα κατά προτίμηση μερικές ώρες μετά την παρασκευή της.

Ο τόνος μπορεί να αντικατασταθεί από 10 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστό σολωμό ή ακόμη και να παραλειφθεί εντελώς. Για μια νηστίσιμη/χορτοφαγική έκδοση, παραλείπουμε τα αυγά και τα ψαρικά ή το ζαμπόν και επιλέγουμε το λαδολέμονο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε βραστά ανάμικτα λαχανικά ή μικρές γαρίδες βρασμένες.

Η συνταγή έχει δημοσιευθεί και σε παλιότερο προσωπικό site.

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template