Ψωμάκια για σπιτικό μπέργκερ!

Αν δεν είστε οπαδός του γρήγορου φαγητού, μπορείτε να ενθουσιάσετε τα μικρά σας με ένα νοστιμότατο σπιτικό μπέργκερ! Ακόμα και με έτοιμο ψωμάκι, είναι πολύ πιο υγιεινό από τα έτοιμα. Μπορείτε να προσθέσετε εκτός από το μπιφτέκι, κέτσαπ ή/και μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή λίγο αλλαντικό για πιο πικάντικη γεύση. Αν φτιάξετε μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, αποφύγετε την προσθήκη τυριού γιατί μειώνετε την απορρόφηση του σιδήρου. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε τυρί σε ένα μπιφτέκι από κοτόπουλο ή λαχανικά.

Τα ψωμάκια για το σπιτικό χάμπουργκερ τα κάνω απλά με ζύμη ψωμιού (περισσότερο άσπρο αλεύρι απ' ότι κίτρινο) ή ακόμα καλύτερα πίτσας με περισσότερη μαγιά για πιο γρήγορο φούσκωμα. Την τελευταία φορά χρησιμοποίησα 100 γρ. ζύμης για κάθε ψωμάκι και την έπλασα σε σχήμα μικρής πίτας. Το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο φαίνεται στην φωτογραφία. Πλάθω τα μπιφτέκια έτσι ώστε να γίνουν λεπτά και πλατιά, περίπου όπως αυτά των ταχυφαγείων και ψήνω σε τηγάνι με κεραμική επίστρωση ή στην γκριλιέρα της AMC. Για να μην ξεραθούν τα ψωμάκια, τα ψεκάζω κάποιες φορές με νερό κατά τη διάρκεια του φουσκώματος (δείτε εδώ τη διαδικασία για το ψωμί) και χρησιμοποιώ αντιστάσεις και όχι αερόθερμο. Όταν βγουν από το φούρνο, τα κρυώνω σε σχάρα, σκεπασμένα με βαμβακερή πετσέτα. Φαντάζομαι ότι ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να πετύχει κανείς με ζύμη τύπου τσουρεκιού η μπριός αλλά και τα απλά μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Το ετοιματζίδικο είναι καλό αλλά της μαμάς οι λιχουδιές είναι ακόμα καλύτερες! Καλή επιτυχία

1 σχόλια:

Ήβη είπε...

Τι ώραία που είναι αυτά τα σπιτικά ψωμάκια σου, αγνά χωρίς συντηρητικά.

Copyright © 2009 - To μουτουπάκι μου! - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template